dISCOVERlIFEradio copy2.png
Μια διαφορετικη ματιά στη ζωή σου.png
pexels-photo-4483323.jpeg

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑ,

στο νοσοκομείο με τον κορωνοιό!

του Βαγγέλη Μακρή

ΕΚΔΟΣΗ 03 - ΜΑΙΟΣ 2021

167579827_276870867279725_40966773766951

Ονομάζομαι Ευάγγελος Μακρής, και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την περιπέτεια που πέρασα με τον ιό Covid-19!

Ο Θεός έκανε επέμβαση και με θεράπευσε από τον ιό.

Την Τρίτη 16/3/2021, επιστρέφοντας στο σπίτι μου από την εργασία μου άρχισα να νιώθω ρίγος.

Αμέσως ξάπλωσα και σκέπασα το σώμα μου, με όποια κουβέρτα  και σκέπασμα εύρισκα μπροστά μου στο σπίτι μου!

Τα ρίγη άρχισαν να γίνονται τρέμουλο και μετά από λίγο ένοιωθα φοβερό πονοκέφαλο!

Κατάλαβα αμέσως οτι κάτι δεν πάει καλά και έτσι πήγα και έκανα μοριακό τέστ, το οποίο την επόμενη μέρα βγήκε θετικό!

Ακολούθησα όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και μπήκα σε καραντίνα. Η κατάσταση μου ήταν σταθερή και η θερμοκρασία μου ανέβηκε λίγα δέκατα 37,7.

Την Κυριακή το πρωί ήμουν λίγο πιό καλά ή έτσι νόμιζα και παρακολούθησα από την διαδικτυακή λειτουργία της εκκλησίας μας και μετά πήγα να ξεκουραστώ.

Απο εκείνο το σημείο η κατάσταση άλλαξε δραματικά! Ο πυρετός άρχισε να αναβαίνει έως 38.5! Η αναπνοή μου έγινε πιό βαριά και πιό δύσκολη στο τελευταίο σημείο της εισπνοής του αέρα! Το βράδι κατά τις 2:30 η αναπνοή μου κόπηκε και τα ξημερώματα δεν μπορούσα να ανασάνω!

Τότε άρχισα να προσεύχομαι στον Κύριο!

Άνοιξα το κινητό μου και άρχισα να ψάχνω άλλες πληροφορίες και μαρτυρίες. Έπεσα σε μία μαρτυρία ενός ασθενή Covid με τα ίδια συμπτώματα και με προέτρεψε να κάνω ότι και ο ίδιος! Εισαγωγή στο Νοσοκομείο! Κατάλαβα αμέσω οτι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ξημέρωσε, πήρα το 166 και με παρέλαβε για τον Ευαγγελισμό. Έκανα εξετάσεις και ενώ το κανονικό οξυγόνο είναι 95, βρέθηκα με 70! Είχα διάσπαρτη πνευμονία και στους δύο πνεύμονες έως τα αγγεία της καρδιάς! Αμέσως με στείλανε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο τη Δευτέρα 21/3. Μου δώσανε οξυγόνο στην ανώτερη βαθμίδα με μεγάλη ροή! Εκείνη τη μέρα καθόλου τυχαία, μου τηλεφωνεί ο αδ. Νίκος και με δυσκολία του μίλησα και κατάλαβε. Αμέσως ενημερώσε τον ποιμένα και άλλλους αδελφούς από την εκκλησία για προσευχή. Επικοινώνησε μαζί μου ο ποιμένας μας Γιώργος Α, και οι αδ. Κώστας Τ και Βασίλης Π.

Εκείνο το βράδι, ήταν από τη μία πλευρά καλό γιατί μπόρεσα και πήρα γεμάτες αναπνοές και από την άλλη κατάλαβα την κρισιμότητα της κατάστασης.

Την επόμενη μέρα ήρθαν οι γιατροί και μου είπαν οτι βρισκόμαστε στο σοβαρό κομμάτι της ασθένειας! Όταν ρώτησα, πότε με βλέπετα να βγαίνω, δεν υπήρξε απάντηση! Θα δούμε και θα αξιολογηθεί η κατάσταση την επόμενη εβδομάδα!

Τότε τα άφησα όλα, μα όλα, στον Κύριο!

Δέν ανησυχούσα, δεν είχα άγχος, ενα περίεργο πράγμα, μια που εγώ φοβάμαι ακόμα και την ένεση! Ένοιωθα ένα θάρρος και είχα μια ψυχολογία που δεν μπορώ να εξηγήσω! Από την Τρίτη έως το Σάββατο είχε εξαφανισθεί η πνευμονία και οι γιατροί απορούσαν και κοιτάζαν ο ένασ τον άλλον, Τότε οι νοσοκόμες, που ο Θεός να τις έχει καλά, μου είπαν οτι βγαίνεις. Επίσης ο κύριος που βρισκόνταν απέναντι μου μπήκε σχεδόν με διασωλήνωση και ώς την Τρίτη που εγώ έφυγα, αυτός ήταν σχεδόν καλά! Έδωσα μαρτυρία για τον Κύριο και είμαι χαρούμενος επειδή είδε την εξέλιξη μου.

Δόξα στον Θεό! θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προαναφερθέντες, τον Θοδωρή Κ, τον Νίκο Δ. και όλα τα αδέλφια της εκκλησίας για τις προσευχές που κάνανε για μένα. Ευχαριστώ πολύ και ο Θεός να σας ευλογεί όλους!

Ευάγγελος Μακρής